Waarom FLEXIFOAM ?

 

 

Flexifoam is het beste alternatief voor handschuren met standaard schuurpapier.
Zoals bekend is handschuren niet het aangenaamste werk en neemt het veel tijd in beslag. Een alternatief dat het comfort en de snelheid van het schuren bevorderd is dan ook meer dan welkom.

Zeil Flexifoam
scheurtest
Bij de productie van Flexifoam producten wordt gebruikgemaakt van de 'direct coating'- methode om de schuurkorrel te bevestigen op het schuim. Dit wil zeggen dat de schuurkorrel rechtstreeks op het schuim wordt gehecht met een uitzonderlijk flexibele lijm. Hierdoor hebben FLEXIFOAM producten 3 grote voordelen ten opzichte van standaard schuurpapier of schuurlinnen:

Flexifoam producten zijn zeer gebruiksvriendelijk, je zal merken dat ze perfect in de hand liggen en zonder veel druk uit te oefenen nemen ze automatisch de vorm van het te schuren oppervlak aan. Pijnlijke handen na het schuren zijn definitief verleden tijd.

   

Flexifoam producten hebben een zeer lange levensduur en kunnen zowel droog als nat worden gebruikt. Verzadigde schuursponzen kunnen zelfs worden uitgespoeld met water waarna je ze kan hergebruiken.

De 'direct coating’- methode (de schuurkorrel wordt rechtstreeks op het schuim aangebracht) is de basis van het belangrijkste voordeel: de hoge afwerkingsgraat (="finish"). De finish van Flexifoam schuursponzen is veel fijner dan de finish van standaard schuurpapier. 
Bevoorbeeld: een Flexifoam schuurspons met een schuurkorrel #120 geeft een vergelijkbare afwerking als schuurpapier met schuurkorrel #240.

container Met ander woorden, schuren met Flexifoam schuursponzen is veel gebruiksvriendelijker, veel comfortabeler en geeft een betere afwerkingsgraad. Daarenboven is ook nog de levensduur langer!

Al deze factoren resulteren in een sneller schuurproces en aangezien "time = money"…
Gebruik Flexifoam